Web Analytics Made Easy - Statcounter

نماینده مردم تویسرکان بر استفاده بهتر از ظرفیت های زیارتی و گردشگری آرامگاه حیقوق نبی(ع) تأکید دارد، امید آنکه که به زودی اداره اوقاف و میراث فرهنگی شهرستان طرح جامعی با هدف توسعه این بارگاه تهیه و عملیاتی کنند تا در سال های آینده اقشار مختلف مردم از این ظرفیت برای برگزای برنامه های مختلف مناسبتی به ویژه انجام اعمال ام داود بهره مند شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ بله نقل از عصر همدان، امروز پانزدهمین روز از ماه مبارک رجب است، ماهی که علمای دین اسلام در آن سفارش به برگزاری مراسم اعتکاف کرده اند.به طور معمول این مراسم هر ساله روزهای 13 تا 15 رجب برگزار می شود، اما با توجه به شیوع کرونا و احتمال انتقال این بیماری منحوس، دو سال است که این آیین پرفیض برگزار نمی شود، با این وجود بزرگان دینی برای بهره بردن از برکات این سه روز توصیه هایی بسیاری داشته اند.

توصیه علما و بزرگان دینی به اقامه جعفر طیار و انجام اعمال ام داود در ایام البیض

از جمله آن که رهبر معظم انقلاب برای استفاده از فرصت ایام‌البیض ماه رجب به تمام مشتاقان مراسم معنوی اعتکاف توصیه‌ای مرقوم داشتند و فرمودند: "امسال نیز بسیاری از متعبّدان از فضیلت اعتکاف محرومند. پیشنهاد می شود که در هر یک از سه روز نماز جناب جعفر طیار را به‌جا آورند."

نام حیقوق نبی(ع) در کنار 40 پیامبر الهی دیگر در اعمال ام داود

همچنین از دیگر توصیه های بزرگان دینی انجام اعمالی معروف به ام داود است در رئز پانزدهم ماه رجب استا که بسیار به آن تشویق کرده اند.در دعای پایانی این اعمال نام حیقوق نبی(ع) در کنار نام 40 پیامبر الهی دیگر چشم می خورد.آرامگاه مطهر این پیامبر در شهرستان تویسرکان واقع شد است.

حیقوق نبی(ع) ییکی از پیامبران الهی و از پیامبران دوازده گانه بنی اسرائیل و از نسل حضرت موسی (ع) محسوب می شود. نام وی در کتاب تورات عهد عتیق ذکر شده و برای مسلمانان نیز قابل احترام بسیار است.

واژه حبقوق در زبان عبری یعنی در آغوش گرفته شده، پدر این پیامبر بزرگوار، یشوعالویت و مادرش شونامیت نام داشت کتاب وی به نام سفر سی و پنجم از اسفار عتیق در اوج فصاحت و بلاغت در ادبیات عبرانی هم به نگارش در آمده است.

گفته می شود، در دوران زندگی این حضرت بخت النصر بیت المقدس را به تصرف در می آورد و حضرت حیقوق نبی(ع) با عده زیادی از یهودیان از جمله برادرش دانیال نبی (ع) به اسارت سپاهیان بخت النصر در آمدند و به بابل انتقال داده شدند، تا این که در سال 538 قبل از میلاد کورش هخامنشی بابل را فتح کرد و در فرمانی دستور آزادی تمامی اسرا و زندانیان بنی اسرائیل را صادر و آنان را به مهاجرت به بیت المقدس تشویق کرد. آن حضرت هم پس از آزادی به اتفاق عده ای از پیروان خویش به ایران مهاجرت کردند و در تویسرکان آن روز سکونت گزیدند و پس از رحلت نیز در همین مکان در خاک آرمیده شدند.

ضرورت تبدیل شدن آرامگاه حیقوق نبی(ع) به یک کانون بین المللی زیارتی

در ابتدای سال جاری هیئت امنا جدید بارگاه حضرت حیقوق نبی(ع) با عضویت استاندار همدان، امام جمعه، نماینده و فرماندار تویسرکان و همچنین مدیرکل اوقاف استان تعیین و سیدسعید شاهرخی استاندار همدان در نخستین جلسه رسمی این هیئت که ششم مردادماه سال جاری برگزار شد بر لزوم تهیه طرح توسعه و گسترش بارگاه حیقوق نبی بر پایه استانداردهای ملی و بین‌المللی تاکید کرده و گفته بود که به دنبال ارائه طرحی بین‌المللی از حیقوق نبی(ع) هستیم.

وی همچنین عنوان کرده بود: ظرفیت‌هایی در آرامگاه حیقوق نبی(ع) است که می‌تواند شبیه مجموعه شاه‌چراغ به یک کانون گردشگری و زیارتی تبدیل شود و باید طرحی در تراز بین‌المللی بر روی آرامگاه حیقوق نبی(ع) انجام و پیاده شود.

عملیاتی شدن طرح جامع توسعه بارگاه حبقوق نبی(ع) زمینه ساز رونق گردشگری مذهبی تویسرکان می شود

با توجه به آن که محمدمهدی مفتح نماینده مردم تویسرکان در مجلس نیز بر استفاده بهتر و بیشتر از ظرفیت های زیارتی و گردشگری آرامگاه حیقوق نبی(ع) برای جذب مسافر و رونق صنعت گردشگری شهرستان تأکید دارد، امید است که به زودی اداره اوقاف و میراث فرهنگی شهرستان طرح جامعی با هدف توسعه بارگاه حبقوق نبی(ع) تهیه و عملیاتی کنند تا در سال های آینده اقشار مختلف مردم از این ظرفیت برای برگزای برنامه های مختلف مناسبتی به ویژه انجام اعمال ام داود بهره مند شوند.

بی تردید وجود آرامگاه حیقوق نبی(ع) در تویسرکان می تواند نگینی برای توسعه فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی شهرستان محسوب شود، امید آن که با هیئت امنای جدید در آینده ای نه چندان دور شاهد تحولی بزرگ در توسعه همه جانبه بارگاه مطهر این پیامبر الهی باشیم.

انتهای پیام/

منبع: دانا

کلیدواژه: آرامگاه حیقوق نبی ع اعمال ام داود پیامبر الهی انجام اعمال بین المللی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۱۴۵۴۰۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شکسته شدن سد عدم اعزام زائران عمره به همت دولت سیزدهم

مدیر کل حج و زیارت استان سمنان گفت: به همت دولتمردان دولت سیزدهم، سد عدم اعزام زائران عمره پس از ۹ سال شکسته و زائران به عمره مفرده اعزام شدند.‌

به گزارش خبرگزاری ایمنا از سمنان، قدرت الله چتری، امروز _چهارشنبه نوزدهم اردیبهشت_ در دیدار مدیران کاروان‌های زیارتی حج تمتع ۱۴۰۳ و جمعی از کارگزاران زیارتی به همراه پیشکسوتان حج و زیارت استان با استاندار سمنان اظهار کرد: مجموعاً در حوزه حج و زیارت استان سمنان، تعداد ۵ نیروی اداری و ۲۱ دفتر زیارتی فعالیت دارند.‌

وی افزود: در حج تمتع سال ۱۴۰۳ تعداد ۹ کاروان حج تمتع با ظرفیت ۱۱۳۰ نفر از استان سمنان به سرزمین وحی مشرف خواهند شد.

مدیر کل حج و زیارت استان سمنان خاطرنشان کرد: یک هتل از مجموع هتل‌های محل اقامت زائران ایرانی در مکه مکرمه با مدیریت کارگزاران زیارتی استان سمنان اداره خواهد شد.‌

چتری تصریح کرد: به همت دولتمردان دولت سیزدهم، سد عدم اعزام زائران عمره پس از ۹ سال شکسته و زائران به عمره مفرده اعزام شدند.‌

وی ادامه داد: شعار محوری و راهبردی حج تمتع سال ۱۴۰۳، «حج، قرآن محوری، همدلی و دفاع از مردم مظلوم غزه» است.

در این دیدار بالغ بر ۳۰ نفر از مدیران کاروان‌های زیارتی حج تمتع ۱۴۰۳ و جمعی از کارگزاران زیارتی استان به همراه پیشکسوتان حج و زیارت استان سمنان نیز حضور دارند.‌

کد خبر 751798

دیگر خبرها

  • اقتصاد از پیچیده‌ترین کارهاست/ ضرورت ترتبیت افراد متخصص
  • آرامگاه «حمید سبزواری» به بهره برداری می‌رسد
  • اهتزاز پرچم ۱۴۴ متری حرم امام رضا (ع) در میدان نماز اسلامشهر
  • شکسته شدن سد عدم اعزام زائران عمره به همت دولت سیزدهم
  • ضرورت ورود قرآن به بدنه جامعه/ تشریح ماموریت های جامعه المصطفی
  • مراکز سیار کانون امسال توسعه می یابد
  • کانون پرورشی با ۱۰۰۰ کتاب به نمایشگاه بین‌المللی کتاب رفت
  • ضرورت احیای هنر نمدمالی در بام ایران برای تبدیل آن به کالای صادرات محور
  • تاکید معاون وزیر خارجه بر ضرورت بی‌طرفی و حرفه‌ای گری آژانس بین‌المللی انرژی اتمی
  • برنامه‌های کانون در سی‌وپنجمین نمایشگاه کتاب تهران اعلام شد